Wat is een terugroepactie?

Bij Ford besteden we bijzonder veel zorg aan het produceren van onze auto's. Gedurende het volledige productieproces controleren we onze werkzaamheden en deze zorg zetten we voort zodra de auto's via het officiële Ford dealernetwerk verkocht zijn en wanneer auto's voor onderhoud het dealerbedrijf bezoeken. Ford zal u altijd informeren over serviceprogramma's of terugroepacties om veiligheidsredenen.

Een terugroepactie om veiligheidsredenen wordt aangekondigd wanneer we bezorgd zijn over een mogelijk defect aan een functie, of in het ontwerp of de constructie van uw auto dat tot aanzienlijk letsel bij de bestuurder of inzittenden van de auto of andere verkeersdeelnemers zou kunnen leiden.

We informeren u ook over eventuele serviceprogramma's die geen verband met de veiligheid houden. Met het verbeteren van de technologie kunnen er gevallen zijn waar we nieuwe componenten of procedures hebben ontwikkeld die helpen de algehele kwaliteit van een Ford te verbeteren, en in zulke gevallen roepen we uw auto terug om deze van de betreffende verbetering te laten profiteren.